Kristen?

Att vara en kristen handlar om att leva sitt liv tillsammans med Jesus så som Bibeln lär. För att det ska vara möjligt behöver man först bli en kristen. Man blir inte en kristen genom att födas in i en kristen familj eller döpas som barn. Att bli kristen handlar om att vända sig bort från synden och vända sig till Jesus istället och att sätta sin tro till honom. Tron kan uttryckas genom att man säger till Jesus att man vill få sin synd förlåten och börja följa honom. Här nedan följer ett kort budskap som kallas evangelium, de glada nyheterna.

Bevis att Gud finns

“För det som kan förstås om Gud är uppenbart bland dem, för Gud har uppenbarat det för dem. För hans osynliga väsen, hans eviga makt och Gudom kan förstås ända från världens skapelse och kan ses klart genom det som är skapat, så de är utan ursäkt.” Rom. 1:19-20

Att universum, jorden, naturen, djuren och människorna både existerar och fungerar, det är tydliga bevis som vi alla kan se och därför förstå att Gud, Skaparen, finns. Människan är skapad till Guds avbild och är tänkt att leva i gemenskap med Gud.

Syndens allvar

Men, redan i begynnelsen så valde människan att gå sin egen väg, bort från Gud och Guds vägar. Synden bröt gemenskapen mellan Gud och människa.

“För alla har syndat och saknar härligheten från Gud,” Rom. 3:23

Alla människor har syndat mot Gud i tanke, ord, handling och även genom att vi inte gjort det vi borde ha gjort. Om vi dör med våra synder ouppklarade inför Gud, så kan vi inte komma till himlen utan får då ta konsekvenserna för våra synder, i helvetet. Gud vill inte att någon människa kommer dit.

Guds kärlek bevisad

Gud har i sin kärlek ordnat en lösning för oss, men den hade ett oerhört högt pris.

“Detta är kärleken, inte att vi älskade Gud, utan att han älskade oss och sände sin Son till försoning för våra synder.” 1 Joh. 4:10

Jesus Kristus, Guds Son, var helt syndfri. Av fri vilja tog han straffet för våra synder på sig, genom att han led och dog på korset. Det var därför han kom hit till jorden. Guds vrede och straff, för våra synder, drabbade hans älskade Son när han hängde och dog på korset. 

På tredje dagen uppstod Jesus från de döda och han har vunnit seger över död, synd, förbannelse och djävulen för oss människor. Genom att Jesus dog och uppstod för oss så finns det nu nåd och förlåtelse att få. Försoning mellan människa och Gud finns nu tillgänglig genom Jesus.

Gensvara idag

Idag kan du bli försonad med Gud och bli ett Guds barn. Du kan lära känna Gud och han vill vara din bästa vän och du kan få en trygghet i ditt hjärta om att du kommer till himlen när du dör.

“Ångra er därför och vänd om, så att era synder blir utplånade,” Apg. 3:19

Gensvara idag genom att vända dig bort från synden och vänd dig till Jesus istället. 

“Ty så älskade Gud världen att han gav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv.” Joh. 3:16

Sätt ditt hjärtas tro och förtröstan till Jesus och lita på att det som han har gjort för dig genom att han led, dog och uppstod är tillräckligt.

“För var och en som åkallar Herrens namn (Jesus) ska bli frälst (räddad).” Rom. 10:13

Säg till Jesus att du nu vill bli försonad med Gud och ta emot nåd och få förlåtelse för dina synder.

Vandra vidare med Gud

Läs Bibeln och låt den vägleda och styrka dig. Du kan be och tacka Gud och veta att han hör dig och älskar dig. Ta gärna kontakt med andra kristna och försök hitta en lokal kyrka där du kan träffa andra troende.

“Jag är övertygad om detta, att han som har börjat ett gott verk i er ska fullborda det…” Fil. 1:6

Genom din tro på Jesus, så har Gud nu börjat ett gott verk i ditt hjärta och han sviker aldrig. Vandra vidare tillsammans med Gud och lita på att Gud både vill och kan hjälpa dig i allt. 

Nåd vare med dig och frid från Gud, vår Fader, och Herren Jesus Kristus.