Ingen kommer undan evigheten

”Och världen och dess begär förgår, men den som gör Guds vilja förblir i evighet.” 1 Joh. 2:17

Livet, som de flesta bara tar för givet kommer en dag att upphöra. Alla kommer någon gång äta sin sista måltid, säga sitt sista ord, kliva upp ur sängen en sista gång och någon gång ta sitt sista andetag. 

Världen, som är skapad av Gud för att vi ska ta hand om den och få ta del av den, har för de flesta tagit den plats som Gud skulle haft i våra liv. I vårt uppror mot Gud så har vi perverterat syftet med livet. Outsläckliga begär efter rikedom, njutning och status har tagit över våra liv och vi har tappat omdömet. Vi har fått det mesta till att handla om våra rättigheter och ordet ansvar och skyldigheter är sällan använda ord. 

På denna autobahn av själviska begär där vi kör fram så slås dyrbara människors liv i spillror. Relationer, hälsa och välbefinnande tar stryk. Den ene blir rikare på den andres bekostnad, skadeglädjen berusar och jämförelsens förbannelse förtrollar människor. Men den själviska och upproriska vägen bort från Gud kommer till ett slut utan återvändo. Både offer och förövare som inte gjort Guds vilja, kommer att förgås. Både stolta och självförverkligade och modfällda och lidande, kommer att förgås. Det mest fantastiska och underbara i detta livet, är ingenting i jämförelse med himlen. Det mest fruktansvärda och outhärdliga i detta livet, är ingenting i jämförelse med helvetet. 

”Ty så älskade Gud världen att han gav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv.” Joh. 3:16

Kära vän, dras inte med i denna världens tidsanda och trender. Gud kallar på dig genom sin Son, Jesus Kristus. Genom det Jesus gjorde för alla oss människor genom sin död och uppståndelse kan vi bli räddade. Vi kan bli försonade med Gud och få evigt liv. Vi kan få komma in i Guds kärleksfulla famn och bli räddade för evigheten. Vi kan få den bästa och mest trofasta vän som finns, Gud. 

Kom till besinning och vänd dig bort från dina egna vägar idag. Det handlar om att få förlåtelse för alla dina synder. Detta angår varenda människa, helt oberoende av hur du har det just nu. Frågan är om du har gensvarat på Jesu kärleksfulla och uträckta hand till dig? 

Ta tag i Jesu starka hand idag och låt han förlåta och frälsa (rädda) dig. 

”Sök HERREN medan han låter sig finnas, åkalla honom medan han är nära. Den ogudaktige må överge sin väg, den orättfärdige sina tankar och vända om till HERREN, så skall han förbarma sig över honom, och till vår Gud, ty han skall ge mycken förlåtelse.” Jes. 55:6-7

”För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst. För med hjärtats tro blir man rättfärdig, och med munnens bekännelse blir man frälst. För Skriften säger: Var och en som tror på honom ska inte komma på skam. … För var och en som åkallar Herrens namn (Jesus) ska bli frälst.” Rom. 10:9-11, 13

Uttryck ditt hjärtas omvändelse och tro genom att säga till Jesus att du vill bli försonad med Gud nu. 

Med Jesus i ditt hjärta så har du det mest dyrbara och värdefulla en människa kan äga. Jesus är klippan som aldrig rubbas och som man kan leva, dö på och vara trygg. 

Fortsätt att följa Jesus och läs och praktisera Bibeln varje dag. 

Gud välsigne dig.