Granatsplittret

Når Jesus vandrade på jorden för omkring tvåtusen år sedan så både predikade han för folket och botade och befriade människor som var i behov av helande och frihet från mörkrets makter. Jesus har inte förändrats utan är likadan idag. Han verkar på jorden idag genom sitt folk, de troende.

Budskapet om Jesus och hans död och uppståndelse, är inte en filosofi utan det är Guds kraft till frälsning för var och en som tror. Frälsning, alltså att bli räddad från evig fördömelse men också kraft och hjälp här och nu på varje område av våra liv. Gud bryr sig om allt som rör våra liv.

Jag kommer ihåg en man i Asien som kom till våra utomhus möten och lyssnade till budskapet om Jesus. Sista kvällen kom han fram och berättade vad som hade hänt och det är ett bra exempel på vad detta med Jesus handlar om.

Landet han bodde i och där vi predikade hade nyligen haft ett inbördeskrig. Mannen hade förlorat familjemedlemmar och många av sina vänner och hade blivit svårt traumatiserad. Han uttryckte det som att han kände sig bara som en pinne, känslomässigt död eller bedövad. Men under kvällarna då han kom och lyssnade på budskapet om Jesus så hade något hänt.

Han sa att nu kunde han se på framtiden med hopp, inte för att omständigheterna hade förändrats utan för att något hade hänt inom honom. Och, den dagliga fysiska smärtan som han hade haft i sin kropp var borta. Han hade ett granatsplitter i kroppen som läkarna inte kunde ta bort och det hade orsakat daglig smärta.

Detta är vår Jesus. Han är en levande Frälsare, inte en filosofi. Jesus förvandlar oss inifrån och ut. När man vänder om till Jesus och börjar tro på honom så kommer Guds Ande in och tar sin boning i hjärtat. Detta är kraftigt och mäktigt och det för med sig hopp, frihet, glädje och ljus. Omständigheterna runt omkring är desamma, och faktum är att ibland kan de till och med bli värre för det finns människor som inte tycker om att människor börjar tro på Jesus. Men vad gör det, om du har den mest dyrbara skatt som finns i ditt hjärta? Din synd förlåten, försonad med Gud och på väg till himlen och Gud som din vän som både kan och vill hjälpa dig i din vardag. Det var detta som mannen i Asien fick uppleva. Sedan så är det ett faktum att Jesus botar sjuka och befriar från smärta idag också, både i Asien och i Europa.

Vänd dig till Jesus idag och låt han få bli Herre i ditt liv. Sluta att skjuta detta med Jesus på framtiden. Idag kan du bli försonad med Gud och bli upprättad. Du kan nu bli en person som följer Jesus. Låt äventyret börja.

”Sök HERREN medan han låter sig finnas, åkalla honom medan han är nära. Den ogudaktige må överge sin väg, den orättfärdige sina tankar och vända om till HERREN, så skall han förbarma sig över honom, och till vår Gud, ty han skall ge mycken förlåtelse. Mina tankar är inte era tankar, och era vägar är inte mina vägar, säger HERREN. Nej, så mycket som himlen är högre än jorden, så mycket är mina vägar högre än era vägar och mina tankar högre än era tankar.” Jesaja 55:6-9

Utgjut ditt hjärta inför Jesus. Han förstår precis vad du menar, det handlar inte om att formulera fina ord utan att ge sitt hjärta till Jesus och börja tro på honom.

Gud välsigne dig.