Är du på väg till himlen?

Jesus förklarade för människorna redan för tvåtusen år sedan när han vandrade på jorden, om människornas två helt olika slutdestinationer. 

”Ty så älskade Gud världen att han gav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv.” Joh. 3:16

Jesus Kristus är Guds Son. Han led, dog på korset och uppstod på den tredje dagen och lever i all evighet. Jesus dog för vår synds skull. Han hade aldrig syndat och kunde därför ta vårt syndastraff på sig, så att Gud på laglig grund ska kunna ge nåd och förlåtelse till oss människor. Jesus har i ofattbart djup kärlek, bevisad genom hans lidande för oss, räckt ut sin hjälpande hand till mänskligheten. Han längtar efter vårt gensvar. 

Hur många det är som idag har vänt om till Jesus, tror på honom och följer honom i sitt dagliga liv, det vet såklart bara Gud. Bibeln talar tydligt om att den kristna tron är personlig men också något som man kan märka från dess utövare. 

Hur många personer har du i din skola, på din arbetsplats eller i ditt bostadsområde idag, som inte bara säger sig tro på Jesus av hela sitt hjärta utan också lever ett liv i Jesu efterföljd? I dagens sekulariserade samhälle så är föraktet och förnekandet av Gud utbrett. Människor vill gå sin egen väg och göra precis som man vill. Att lyssna till Bibelns råd och hur man blir försonad med Gud fnyser man åt. Hur tror man då att man ska kunna komma till himlen när man dör? I himlen är det rent, heligt och härligt. Fullt av heliga änglar, människosjälar som följt Jesu väg och Faderns, Sonens och den Helige Andes närvaro som genomsyrar alla. Kommer man inte till himlen efter döden, så finns det bara en annan plats. Helvetet. 

Helvetet är ett evigt plågoställe som är berett för djävulen och de onda andarna. Men det är också platsen där människor hamnar som inte blivit försonade med Gud under jordelivet. Där är mörker, gråt och tandagnisslan, plåga och evig eld. Mycket otäckt, men verkligt. 

”Också ni var döda genom överträdelser och synder, i vilka ni förut vandrade efter denna världens sätt, efter fursten över luftens välde, den ande som nu är verksam i olydnadens barn. Bland dem levde också vi alla förut i vårt kötts begärelser och gjorde vad köttet och sinnet ville, och vi var av naturen vredens barn liksom de andra. Men Gud som är rik på barmhärtighet, har för den stora kärleks skull, varmed han har älskat oss, gjort även oss, som var döda genom synderna, levande tillsammans med Kristus. Av nåd är ni frälsta.” Ef. 2:1-5

Följer du Jesus eller världens ande idag? Är du på väg till himlen eller helvetet? 

Gud vill att varje människa blir räddad inför evigheten och han väntar på att kunna visa sin nåd och ge förlåtelse. Men människan måste personligen vända om till Gud och sätta sin tro till Jesus. Då blir man försonad med Gud och kan börja leva ut det kristna livet dagligen genom att läsa och praktisera Bibeln. 

Vänd dig bort från synden, till Jesus. Han blev frestad i allt utan att falla för frestelserna och vet hur vi känner det när vi frestas av synden. Jesus är mäktiga att lösa oss från syndens skuld och makt. Ropa på Jesus från ditt hjärta och bli idag hans efterföljare. Gud vill ha din gemenskap redan nu här på jorden och sedan i all evighet, i himlen. 

Gud välsigne dig.