Papegojorna

”Men ormen var listigare än alla markens djur som HERREN Gud hade gjort. Han sade till kvinnan: ”Har Gud verkligen sagt: Ni får inte äta av alla träd i lustgården?”” 1 Mos. 3:1

Bibeln består av det Gamla Testamentet (GT) och det Nya Testamentet (NT). Det första man kan läsa om djävulen i GT är att han ifrågasätter vad Gud sagt. Djävulen är listig och han gör på samma sätt fortfarande. Han är en lögnare och bedragare och han ifrågasätter, förvränger och vill underminera Guds ord, Bibeln. 

Bibeln är skriven av flera olika människor under en längre tidsrymd och sedan ihopsatt till en bok. De som skrivit Bibeln var inspirerade av Guds Ande. Bibeln är en andlig och levande bok, utandad av Gud.

Bibeln har i alla tider varit attackerad men den är en fullt tillförlitlig bok. Mängder av profetior har redan gått i uppfyllelse och en del profetior är på väg att bli uppfyllda. Den är en gåva från Gud till oss människor, mer värd än något denna värld kan erbjuda. Djävulen vet det och därför förtalar och förvränger han ständigt Bibeln.

Det första man kan läsa om djävulen i Nya Testamentet är att han ifrågasätter och provocerar Jesu identitet.

”Då blev Jesus förd av Anden ut i öknen, för att frestas av djävulen. Och när han hade fastat i fyrtio dagar och fyrtio nätter, blev han sedan hungrig. Och frestaren kom fram till honom och sa: Om du är Guds Son, så befall att dessa stenar blir bröd.” Matt. 4:1-3

De falska religionerna kan ha många likheter med Bibeln, men när det kommer till Jesu identitet så brukar det avvika från Bibeln.

Jesus är Guds Son och Gud uppenbarad i köttet (1 Tim. 3:16). Jesus var syndfri och kunde därför ta vårt syndastraff för att friköpa oss människor. 

Vi lever nu i Nya Testamentets tidsålder men läser och kan lära oss av det Gamla Testamentet också.  Men det är viktigt att förstå att det är två helt olika förbund så man inte blandar ihop dem. NT är ett mycket bättre förbund med bättre löften, men det ingicks med ett mycket högre pris än GT. I GT så utgöts blod från djur, men i NT så var det det fläckfria och oskyldiga blodet från Guds Son som lade grunden.

Så bli inte lurad av alla dessa “papegojor” som hela tiden repeterar djävulens lögner, att Bibeln inte är Guds ord och att Jesus inte är Guds Son. Allting står och faller med detta. 

Lyd och tro på Bibeln och den kommer bevisa sig själv vara sann för dig. Lyd och tro på Guds Son, Jesus, och han kommer bevisa för dig att han verkligen är den Bibeln säger att han är.

Gud välsigne dig.