Frihet

Gud har gett oss människor en fri vilja. Vi får göra precis vad vi vill, men självklart så blir det ju följder av våra val, antingen positivt eller negativt. 

Många säger att de vill vara fria. Med det menar de många gånger att de vill leva lite hur som helst, för det mesta handlar det om att leva i synd. De vill leka med synden, men faktum är att efter ett tag så kommer synden leka med dem. 

”Jesus svarade dem: Sannerligen, sannerligen säger jag er: Var och en som gör synd är syndens slav.” Joh. 8:34

Jesus har makt både att förlåta, lyfta av syndens börda och befria från syndens bojor. 

Den frihet som människan är menad att vandra i handlar inte om att göra vad som helst, utan att göra Guds vilja. Gud har skapat människan och vet vad som är bäst för oss. Synd är uppror mot Gud och pervertering av Guds tankar för människan. Syndens vägar leder till helvetet.

”Älska inte världen, inte heller det som är i världen. Om någon älskar världen, finns inte Faderns kärlek i honom. För allt det som är i världen, köttets begär och ögonens begär och ett högfärdigt levnadssätt, det kommer inte från Fadern utan från världen. Och världen och dess begär förgår, men den som gör Guds vilja förblir i evighet.” 1 Joh. 2:15-17

När Jesus bor i ditt hjärta genom tro så utgjuts Guds kärlek i ditt hjärta och du får nya intressen. Världens utbud tappar sin attraktion och du vill lära känna och älska Gud som älskar dig så oerhört. Helt plötsligt så vill du göra Guds vilja och Jesus vill hjälpa dig att leva rätt. Guds vilja ser du i Bibeln.

Att leva på det sättet är förstås inte alltid lätt så länge vi är i vår fysiska kropp och eftersom den här världen är trasig och i uppror mot Gud. Men det är fullt möjligt tillsammans med Jesus. Att få ha gemenskap med Gud och göra Guds vilja är en livsstil, tills vi en dag kommer till himlen. 

Om du inte redan är frälst (räddad, försonad med Gud) så kan du bli det nu. Vänd om från syndens vägar som leder bort från Gud och vänd dig till Jesus. Säg till Jesus att du vill få förlåtelse för dina synder och att du vill börja följa honom.

”Ty så älskade Gud världen att han gav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv.” Joh. 3:16

Sätt din tro och förtröstan till Jesus. Han är trofast och vill hjälpa dig att leva det kristna livet. Läs och praktisera Bibeln. 

Gud välsigne dig.