I flammande eld

”Nästa dag ser Johannes Jesus komma till sig och säger: Se, Guds lamm, som tar bort världens synd!” Joh. 1:29

Jesus Kristus, Guds Son, var sänd hit till jorden för två tusen år sedan som Guds lamm. Jesus var det felfria offerlammet som aldrig syndat och som skulle slaktas för människornas synders skull. 

Det var ingen som tog Jesu liv utan han gav det av fri vilja som en lösepenning för oss människor. Jesus har bevisat sin kärlek i handling genom sitt lidande för dig och mig. Jesus uppstod från de döda på den tredje dagen och är nu den ende som kan försona människa med Gud.

En del missförstår och förvränger totalt vem Jesus är och vad han gjorde genom sin död på korset. De ser och framställer Jesus som en svag hjälplös stackare och föraktar det kärleksverk han gjort för oss människor. De fattar inte att det var genom hans lidande och död för oss som han övervann synden och djävulen för vår skull. Jesus dog och uppstod som en segrare och han har vunnit världshistoriens största seger, åt oss. Har du tagit del av den segern? Har du tagit emot syndernas förlåtelse och Jesu hjälp att vandra fri från syndens fångenskap?

”och att ge er som blir plågade lindring med oss, när Herren Jesus uppenbarar sig från himlen med sin makts änglar i flammande eld för att hämnas på dem som inte känner Gud och på dem som inte lyder vår Herre Jesu Kristi evangelium. Dessa ska få sitt straff i det eviga fördärvet, borta från Herrens ansikte och hans makts härlighet,” 2 Tess. 1:7-9

När Jesus kommer tillbaka så kommer han med sin makts änglar i flammande eld. Då får de som hånat och föraktat Jesus stå där med sina oförskämda påståenden och upproriskhet. Jesus kommer då vara skarp som ett svärd. Det kommer bli fruktansvärt. 

Jesus är konungarnas Konung och herrarnas Herre. Hans ögon är som eldslågor och han förtjänar vår tillbedjan. Gud är både kärlek och helig. Frukta, respektera, vörda och älska Gud. Gud är Gud. 

”Därför ska ni nu veta, män och bröder, att det är genom honom (Jesus) syndernas förlåtelse predikas för er, och att var och en som tror blir rättfärdiggjord i honom från allt det som ni inte kunde bli rättfärdiggjorda från genom Mose lag. Se därför till att det som blivit sagt genom profeterna inte kommer över er: Se, ni föraktare, och förundra er och gå under, för jag utför i era dagar ett verk, som ni aldrig skulle tro om någon berättar det för er.” Apg. 13:38-41

Vänd om och be Jesus förbarma sig över dig. Du behöver bli frälst.

Gud välsigne dig.