Guds Son

”Vem är lögnaren, om inte den som förnekar att Jesus är Kristus? Den är antikrist som förnekar Fadern och Sonen. Var och en som förnekar Sonen har inte heller Fadern. Den som bekänner Sonen har också Fadern.” 1 Joh. 2:22-23

Det finns många som pratar om Jesus, men vilken Jesus menar de? En del menar att Jesus bara var en profet, en del menar att han är en ängel. Men Bibeln är tydlig med att Jesus är Guds Son. 

Allt står och faller med vem Jesus är. Inte undra på att det hela tiden varit och fortfarande är en strid på detta område om vad som är sanningen. Om Jesus bara var en vanlig människa och inte född av en jungfru så skulle han vara en syndare som alla vi andra. Och en syndare kan inte friköpa andra syndare. Änglar kan inte heller frälsa människor från synd.

”…Sedan han (Jesus) genom sig själv renat oss från våra synder har han satt sig på Majestätets högra sida i höjden…Och om änglarna säger han: Han gör sina änglar till andar och sina tjänare till eldslågor. Men till Sonen säger han: Gud, din tron varar från evighet till evighet, ditt rikes spira är rättvisans spira.” Hebr. 1:3, 7-8

När Jesus var på jorden så uppfyllde han mängder med profetior (förutsägelser). Om man är seriös så går det inte att bortförklara precisionen i profetiorna och uppfyllelsen av dem. Det är bara att öppna Bibeln och läsa. Jesus botade också många sjuka människor, befriade människor från onda andar och upptäckte döda. Jesus utförde mängder med mirakler. Och än idag så gör Jesus mirakler.

Den som förnekar att Jesus är Guds Son, han har inte heller Fadern. Jesus, Guds Son, är enda vägen till Fadern. Man får tycka och säga vad man vill om det men det ändrar inte sanningen. 

”Jesus sa till honom: Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig.” Joh. 14:6

Det finns onda andar som jobbar övertid på att vilseleda människor angående vem Jesus är. Se till att du inte lyssnar till eller öppnar dig för dem. De har djävulen som sin herre och han är rakt igenom ond. Djävulen är anti (mot) Kristus, men Jesus är Herre och har besegrat och avväpnat djävulen åt oss människor. Frågan är bara om människor har gjort ett aktivt val att lämna mörkrets rike och komma in i Guds rike istället. Vägen in i Guds rike är Jesus.

”Ty så älskade Gud världen att han gav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv.” Joh. 3:16

Du kan lita på att Jesus är Guds Son, världens Frälsare. Han vill frälsa dig från dina synder nu. Sätt din tro till honom och lita på att det Jesus gjort för dig genom sin död och uppståndelse fungerar. Säg till Jesus att du vill få förlåtelse för dina synder och börja följa honom nu. När du har Sonen så har du också Fadern.

”Se vilken kärlek Fadern har skänkt oss, att vi får kallas Guds barn. Därför känner världen inte oss, eftersom den inte känner honom. Älskade, vi är nu Guds barn, och det är ännu inte uppenbart vad vi ska bli. Men det vet vi, att när han uppenbaras ska vi bli lika honom, för vi ska få se honom som han är. Och var och en som har detta hopp till honom renar sig, liksom han är ren.” 1 Joh. 3:1-3

Genom tron på Jesus så blir du ett Guds barn. Vilken underbar nåd. Fortsätt att vandra med Jesus, läs och praktisera Bibeln.

Gud välsigne dig.