Tro på Jesus

”Då sa de till honom: Vad ska vi göra så att vi kan utföra Guds verk? Jesus svarade och sa till dem: Detta är Guds verk, att ni tror på honom som han har sänt.” Johannes 6:28-29

Den kristna tron är inte krånglig utan enkel. Många kan tycka att den är för okomplicerad, de vill ha något mer invecklat. Den kristna tron är fylld av läror men den vilar på Jesus Kristus, Guds Son. 

När Jesus vandrade på jorden så fick han frågan vad man skulle göra för att utföra Guds verk. Svaret från Jesus var kristallklart och okomplicerat – Tro på Jesus.

Du blir frälst, ett Guds barn och kristen genom att tro på Jesus. Inte bara att tro att han funnits eller finns utan att man sätter hela sin förtröstan till honom. Precis som man litar på att hemförsäkringen skyddar så litar man på att Jesus räddar och hjälper. 

Sedan fortsätter man att leva sitt liv genom att kontinuerligt lita på Jesus på livets alla områden. 

”Jag (Jesus) är vinträdet, ni är grenarna. Den som förblir i mig, och jag i honom, han bär rik frukt. För utan mig kan ni ingenting göra.” Johannes 15:5

När vi tror på Jesus så får vi del av hans liv, av honom själv. Det är genom tron som han flyttar in i ditt hjärta och det är genom tron som hans liv flödar ut genom dig. Jesus vill vara din herde som leder och beskyddar, din läkare, din försörjare och Frälsare. 

Så, vad vi ska göra är att tro, lita och förtrösta på Jesus och räkna med honom i allt som rör våra liv. Då kommer vi att vara på rätt plats i rätt tid och göra rätt saker. En del börjar tyvärr i fel ände och drar igång massa döda gärningar, som kan se bra ut, men som inte flödar fram från relationen med Jesus genom tro. Tro på Jesus.

Gud välsigne dig.