Jesus

Gud är god

Människan är skapad för att ha gemenskap med Gud. Gud är god och Jesus Kristus, Guds Son, talade hela tiden om Gud som Fadern. Tyvärr så bröts gemenskapen mellan människan och Gud redan i begynnelsen. Människan vände Gud ryggen och gick sin egen väg.

Syndens allvar

”För alla har syndat och saknar härligheten från Gud,” Romarbrevet 3:23

Alla människor har syndat mot Gud i tanke, ord, handling och även genom att vi inte gjort det vi borde ha gjort. Inför Gud så kommer vi alla till korta. Det är vår synd och självgodhet som skiljer oss från Gud. Synd är uppror mot Gud och om man dör med sina synder ouppklarade inför Gud, så kan man inte komma till himlen. Då får man ta konsekvenserna för sina synder, i helvetet. Gud vill inte att någon människa kommer dit.

Jesus tog vårt straff

Gud har i sin kärlek ordnat en lösning för oss, men den hade ett oerhört högt pris.

”Detta är kärleken, inte att vi älskade Gud, utan att han älskade oss och sände sin Son till försoning för våra synder.” 1 Johannes 4:10

En syndare kan inte friköpa en annan syndare. Därför sände Gud sin Son, Jesus, hit till jorden. Han blev frestad av synden precis som du och jag. Därför förstår han hur vi känner det när vi frestas. Jesus var helt syndfri och han föll aldrig för syndens frestelser. 

Av fri vilja och kärlek till oss människor tog Jesus straffet för våra synder. Det var därför han kom hit till jorden. Guds vrede och straff, för våra synder, drabbade hans älskade Son när han led och dog på korset. 

”Han blev genomborrad för våra brott, slagen för våra synder. Straffet blev lagt på honom för att vi skulle få frid, och genom hans sår är vi helade. Vi gick alla vilse som får, var och en gick sin egen väg. Men all vår skuld lade HERREN på honom.” Jesaja 53:5-6

På tredje dagen uppstod Jesus från de döda och han har vunnit seger över synd, förbannelse och djävulen för oss människor. Genom att Jesus dog och uppstod för oss så finns det nu nåd och förlåtelse att få. Försoning mellan människa och Gud finns nu tillgänglig genom Jesus. Du kan få en trygghet i ditt hjärta om att du kommer till himlen när du dör.

Jesus kallar på dig 

Nu kan du bli försonad med Gud och bli ett Guds barn. Du kan lära känna Gud och han vill vara din bästa vän. 

 ”Ångra er därför och vänd om, så att era synder blir utplånade,” Apostlagärningarna 3:19

Det handlar inte om en sådan beteendeförändring där fokuset ligger på att du ska försöka förändra dig själv. Jesus förvandlar hjärtat och det leder till en förändrad livsstil med hans hjälp. Vänd dig bort från synd och din självgodhet och vänd dig till Jesus. Bara genom honom kan du få nåd, förlåtelse och förmågan att inte falla för syndens frestelser.

”Ty så älskade Gud världen att han gav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv.” Johannes 3:16

Sätt ditt hjärtas tro och förtröstan till Jesus. Lita på att det han har gjort för dig genom att han led, dog och uppstod är tillräckligt.

”Men åt alla som tog emot honom (Jesus) gav han rätt att bli Guds barn,…” Johannes 1:12

Öppna ditt hjärta för Jesus och säg till honom att du vill bli försonad med Gud och få förlåtelse för dina synder.

Vandra vidare med Jesus 

”att Kristus genom tron kan bo i era hjärtan,…” Efesierbrevet 3:17

Det kristna livet handlar om att Jesus bor i ditt hjärta. Läs Bibeln och låt den vägleda och styrka dig. Bibeln består av Gamla och Nya Testamentet. Gamla Testamentet handlar om skapelsen och tiden innan Jesus kom till jorden. Nya Testamentet handlar om Jesus, det kristna livet och vad som ska hända i framtiden. Du kan be och tacka Gud och veta att han hör och älskar dig. Ta gärna kontakt med andra kristna och försök hitta en lokal kyrka där du kan träffa andra troende.

”Jag är övertygad om detta, att han som har börjat ett gott verk i er ska fullborda det…” Filipperbrevet 1:6

Genom din tro på Jesus, så har Gud nu börjat ett gott verk i ditt hjärta och han sviker aldrig. Tro och lita på Jesus. Han både vill och kan hjälpa dig i allt som har med ditt liv att göra.

Nåd vare med dig och frid från Gud, vår Fader, och Herren Jesus Kristus.